Lærerike uker i Holland for Soma ryttere!

Stall Vest på fantastisk tur til Schijndel.

Stall Vest, reiste tirsdag 14.februar på tur til Holland. Med på turen var 2 vogntog som rommet 13 hester og 10 personer. Turen gikk med ferge fra Tananger til Hirtshals, så et stopp i Danmark, der hestene fikk hvile og mat, så gjensto siste kjøreetappe på natten før alle var vel framme i Schijndel, Holland  hos Kees Van Den Otenlaar og Linn Kvernes. Kees Van Den Otenlaar er en kjent hingsteholder og eier av Anglo European Studbook. Her er link til hjemmesiden deres. Her hadde reisefølget "hjemmet" sitt under oppholdet. Både hester og rytterne bodde her.

De som var med på turen var: 

Elever/ryttere: Celine Kristiansen, Aneken Torkildsen, Maria Liljedal Øverås, Linda Hestad Valland og Silje Isdal Eide samt hestepasser Anne Gerd Nemet, trener og arrangør Solveig K. Aarnes og Morten Aarnes og mødrene Gro Hestad og Kristin Kristiansen

Nedenfor kan dere lese om/se bilder fra turen: 
Første dagen kom vi i orden hjemme, og hadde også trening hjemme, men allerede andre dag, lørdag dro vi til Jenco Stables for å trene. Der hadde vi leid hall, og her sto bane ferdig og ventet på oss, så det var bare å sette i gang å trene. Et flott opplegg!

Søndag dro vi til Mortel på stevne. Alle stevnene elevene deltok på, med unntak av et senere i oppholdet var utenfor konkurranse. Når en deltar på lokale/distrikts stevner i Holland må en ha lisens. Det viktigste for oss var å komme ut å få hoppe på nye arenaer, nye baner osv. Det ble en fin dag med mange fine runder.

Mandag var vi på veien igjen, denne gang til Peerlbergen for trening med de hestene som skulle gå CSI stevne neste helg.

Tirsdag var dagen alle hadde gledet seg til. Da fikk vi storfint besøk av Micheal van der Vleuten. Han kom hjem til oss, var der i mange timer og tok seg god tid med alle rytterne. Nok en lærerik og veldig kjekk dag!

På en studietur som denne er det ingen hviledager, så onsdag, lesset vi hestene på bilene nok en gang, og dro til en ny stevneplass - Asten. Også her sto banen ferdig når vi kom. Denne dagen delte vi litt i to, de hestene som skulle gå CSI stevne kom og red på kvelden, mens de andre red på formiddagen.

Torsdag, fredag og lørdag var det CSI stevne i Peelbergen. Her deltok Silje med 1 hest og Solveig med 2 hester. Silje hadde blant annet en flott runde i en 130m klasse med et riv, Solveig sin 7 års var feilfri i 2 dager i 130m og Sico gikk Grand Prix.

Disse dagene hadde de andre litt fri dager. De var og så på CSI stevne, red sine egne hester hjemme på gården, men rakk også en shoppingtur til Amsterdam :)

Søndag var det igjen tid for trening hjemme, men dagen etter fikk hestene være igjen hjemme mens vi reiste på studiedag til Black Horses, en oppdretter av ca 400 hester. De har hopper og føll og avler til sprang og dressur. Her fikk vi en grundig gjennomgang av driften deres, og det var fasinerende å se hvor stort dette er og hvor profesjonelt alt var.

Samme dag, dro vi også og så på senteret Margarethahove som eies av Erik Berkhof. Han er eier av Audi Holland og sponser ryttere i Audi Teamet der vi blant andre finner Ruben Romp og Jesper Romp. Dagen ble avsluttet på god restaurant der vi feiret bursdagen til Anniken.

Tirsdag leide vi på nytt hallen i Peerlbergen. Denne gang fikk de hestene som ikke var med første gang bli med. Onsdag var vi nok en gang ute på stevne igjen, denne gang i Berlicum!

Torsdag - dag 14 gjorde vi noe fantastisk!  Øverste sjefen for dommerne i KWPN – Cor Loeffen, kom hjem til gården der vi hadde basen og var i mange timer. Han hadde undervisning i eksteriørbedømmelse. Dette var veldig lærerikt. Rytterne fikk se og lære hva som en skal se etter når en skal plukke ut en god spranghest. Etter at vi hadde fått en god innføringen i dette, fikk vi selv vurdere hester. Vi ble delt inn i grupper og gjorde praktisk arbeid. Så valgte Cor ut 7 til 8 hingster til løshopping. De var i alder 2 til 5 år. Jentene fikk så være med å bedømme – scoop, teknikk og fleksibilitet, og det klarte de kjempebra!!

Fredag var det klart for kanskje høydepunktet på turen for noen. Da var det stevne i Peelbergen, noe som ble "hovedstevne" for elevene, da de her red med lisens og konkurrerte!
Og det gjorde de veldig bra. Flere hadde feilfri runder og var i omhopping. Beste resultat fikk Linda Hestad Valland som fikk en 10.plass blant 120 startende - GRATULERER :)

Siste dag var det igjen stevne i Asten før vi søndag pakket sammen og reiste hjem. Som på vei ned stoppet vi Danmark og tok fergen fra Hirtshals til Tananger. En fornøyd gjeng, både to- og firbeinte etter fantastiske uker på tur sammen kom vel hjem til stallen morgenen tirsdag 7.mars :) 

Når jentene blir spurt hva som var kjekkest med turen er svaret ALT!!  

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilder: Morten Aarnes

GRASROTANDELEN

STØTT KLUBBEN VIA GRASROTANDELEN!

Støtt klubben ved å registrere ditt tippekort mot vårt organisasjonsnummer

997941896

 

 

HORSEPRO

 

 

Følg oss på FB

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift